Öppna hyllor i köket

Öppna hyllor i köket

Jag är ett stort fan av öppna hyllor. En plats i mitt hem där jag kan visa upp och njuta av alla de fina färger, mönster och tjusiga prylar jag samlat på mig. Hos mig hittas de inte bara i köket utan också både i vardagsrummet och i form av en stringhylla i sovrummet. I köket fyller de öppna hyllorna också en annan bra funktion, de är nämligen en perfekt plats för de saker som gärna får vara lätta att nå: favoritkokböckerna, de små brickorna, teet och kryddorna till matlagningen.

Öppna hyllor kan också vara en plats som bryter av mot det annars kanske ganska vita och enfärgade. Här kan färg och mönster samlas och lätt bytas ut efter säsong, tycke och smak. Just nu försöker jag med alla medel få in ljus och en liten gnutta känsla av vår i köket som annars nu länge vart rätt mörkt.

Den här hyllan är platsbyggd i en gammal nisch där det en gång suttit en dörr in till serveringsrummet. Ett perfekt ställe och en ganska optimal plats för några hyllor. Då huset är från 40-talet och och köket en gång i tiden vart i sådär riktigt fint gammalt originalskick försökte jag utforma hyllan med en känsla av det här gamla. Jag ville försöka få fram en känsla av skafferi med målade hyllplan och träklossar som konsoler. Ett enkelt tips, om man inte har möjlighet att själv bygga öppna hyllor, är att ta bort en lucka på ett köksskåp. En detalj som kan bryta av fint mot resten av köket!

PS. Den vita lilla brickan med svarta klöver är en nyhet som precis kommit in. Du hittar den här!

/Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *