RECEPT • Citrongrottor

Hallongrottor är en av mina absoluta favoriter. Men jag har kommit på att de nästan blir ännu godare med lemon curd stället för sylt. Och somrigt och syrligt dessutom!

200g smör
1dl socker
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
4,5dl vetemjöl
0,5dl lemon curd

1. Blanda ihop socker och smör, gärna med en elvisp så blir det fluffigt och fint.
2. Blanda resten av de torra ingredienserna i en separat bunke.
3. Blanda ihop smör-massan och torrvarorna till en deg. (Om degen känns för torr och inte går ihop; ha i mer smör. Känns den för degig; ha i mer mjöl).
4. Ta ur degen ut bunken och gör en rulle, ca 20cm lång.
5. Skär bitar av rullen som är cirka 1cm tjocka (här går det att anpassa bitarna efter hur stora kakor man vill ha. Jag som 6. gärna vill ha väldigt små fina kakor brukar dela rullen i ungefär 1cm stora bitar och sen halvera alla bitarna). Det viktiga är att bitarna blir lika stora.
7. Rulla bitarna till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Gör ett hål i varje boll och fyll med lemon curd.
9. Grädda i 165 grader (varmluft) i ca 10min.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *